Ontstaansgeschiedenis

Op deze pagina wordt de ontstaansgeschiedenis van J.A. ter Maten Pluimveebedrijf B.V. in beeld gebracht. 

1962

Met de oprichting van een aantal marktstandplaatsen voor de verkoop van verse kip producten heeft Jan ter Maten sr. in  de basis gelegd voor het familiebedrijf zoals dat vandaag bestaat. De 1e markt was de markt in Deventer, later volgden markten in o.a. Werkerdam en Arkel.

1968

Naast de markten begon Jan ter Maten sr. met het venten (huis aan huis verkoop) van verse kip- en ei producten. 

1970

De markt en standplaatsen werden uitgebreid met de opening van een poelierswinkel (speciaalzaak) in de woonplaats van Jan ter Maten sr. woonplaats Bunschoten-Spakenburg.

1980

In dit jaar werd het eerste deel van de productielocatie op industrieterrein de Kronkels gerealiseerd. Op deze productielocatie werd gestart met het verwerken van kip bijproducten tot halffabricaten voor de petfood industrie.  

1989

In dit jaar werd een 2e productielocatie op de Oostsingel vlakbij het centrum van Bunschoten-Spakenburg aangekocht. In deze locatie werd o.a. gestart met het verpakken, uitbenen en fileren van kipdelen. 

1998

De bestaande productielocatie op de Kronkels wordt uitgebreid tot een totaal van 5.500 m2 en er wordt gestart met het verwerken van bijproducten en de productie van gesepareerd vlees voor de snackindustrie. 

2004

Door veranderde marktomstandigheden wordt de productielocatie op de Oostsingel verkocht aan de gemeente Bunschoten-Spakenburg.

2015

Er wordt een nieuw vrieshuis, hoofdkantoor en productielocatie gerealiseerd op het nieuwe industrieterrein Haarbrug-Zuid in Bunschoten-Spakenburg.